Vores værksted

Gode vipes giver sjæl til det vi laver!

Vi elsker bare vores smukke hyggelige arbejdsplads, hvor vi tilbringer det meste af dagen med at lave smykker til Youniqa-butikken. Som du kan se på billederne, har vi et veludstyret værksted med udstyr fra leverandører som DurstonGRS  og andre kvalitetsproducenter.

Værkstedets smeltestation

Stort set hvert projekt starter her ved vores smeltestation, hvor vi hælder det smeltede ædelmetal ned i en form, der passer til projektet. Vi har forskellige forme, der passer til forskellige formål og forskellige smeltedigler til de forskellige ædelmetaller.

Værksted
vores værksted

Valsen

Valsen vi bruger, kan skabe velegnede profiler af det smeltede ædelmetal. Vi kan både lave runde, halvrunde, firkantede og flade profiler til ethvert formål.

Da ædelmetallet hurtigt bliver hårdere og hårdere, når man forarbejdere det, forglødes (varmes op) det mange gange i processen. Hermed bliver metallet smidigt igen, så man kan fortsætte forarbejdningen, uden det går i stykker.

Formningsværktøjer

I vores værksted har vi også en lang række formningsværktøjer til at forarbejde metallet yderligere. Det er f.eks. fatningsjern, knopstempler, rigler, udhugger m.fl., der hver for sig er udviklet til specielle formål i guldsmedefaget.

smykkeproduktion anno 2021

A Day Become More Beautiful with Beautiful Jewellery.

Måleinstrumenter

Ringstokke, ringmål og armmål

Når vi arbejder med et smykke, er det utroligt vigtigt, at smykkets mål er præcise. Derfor har vi forskellige måleinstrumenter til at sikre, at de mål overholdes.

Guldsmedebord

Alle guldsmede har et guldsmedebord med filenav. Det er her, vi saver og filer de forskellige metalprofiler. Vi har også en hængemotor siddende på siden af bordet, der primært bruges til at slibe og pudse metallet.

vores værksted
vores værksted

Microskop

Når vi sætter sten, forgår det under mikroskop. Hvis en sten skal sidde rigtigt, skal fatningen laves med utrolig præcision, og derfor foregår dette arbejde her, hvor vi kan forstørre op til 45 gange.

Gravørkugle

Under mikroskopet har vi en gravørkugle, der anvendes til at fastspænde smykket på forskellige måder. Derved kan vi dreje det rundt under arbejdet og se vores smykke fra forskellige vinkler.

Vi anvender en micro motor med diverse fræsere samt en trykluft graveringsmaskine til at indfatte og udføre graveringsopgaver med stor præcision.

 

vores værksted
Multi tester

Test af ædelsten

Multitester Presidium III er branchens første instrument til test af ædelsten, der verificerer ægtheden af ​​farveløse diamanter, moissanitter og andre farveløse ædelsten såsom; Safir, Spinel, Cubic Zirconia og Zircon. Presidium er den førende producent af højkvalitets gemmologiske instrumenter og distribueres til institutter, laboratorier, smykkeproducenter, diamantvurdering og detailvirksomheder over hele verden. Dette alt-i-et instrument giver pålidelige og nøjagtige resultater, og identificerer de farveløse sten ved at måle deres termiske og elektriske egenskaber. Denne tester har industriens tyndeste indtrækkelige sondespids (0,6 mm diameter), og kan teste på løse og monterede sten så små som 0,02 ct.

Vi anvender dette instrument til at teste alle ædelsten, der er mulige at teste, og vi leverer desuden certifikater fra anerkendte laboratorier på alle diamanter over 0.5 ct. Vi leverer endvidere certifikater på udvalgte sten, hvilket specifikt vil fremgå af salgsopstillingen.