Vores verden

 

 

Om Youniqa

Youniqa blev grundlagt i 2021 af ægteparret Chrestina og Allan, som har været sammen siden deres unge år. 

Navnet Youniqa er et akronym for, at du er unik, ligesom vores smykker.

Vores unikke smykker er baseret på vores egne designs, og vi laver selv alle smykkerne  i hånden i vores lille studie i Holbæk, cirka 60 km fra København.

Ud over smykkerne arbejder Chrestina også med kunsttryk, som du også kan finde her på siden.

Vi er primært en online-butik, men du kan også møde os på forskellige messer året rundt, hvor vi elsker at præsentere vores håndlavede smykker og kunstværker. Hos Youniqa handler det om at fremhæve din unikke stil og bringe noget ekstraordinært ind i din hverdag.

Om Youniqa
Værksted

Vores smykkeværksted

Vores dejlige værksted ligger ved fjorden i Holbæk med udsigt over vandet. Vi tror på, at smukke omgivelser og gode vibes giver sjæl til det, vi laver.

Hvis du lyst til at se mere fra vores værksted, så klik her.

 

Handmade

Vi synes, at et håndlavet smykke er noget helt specielt. Den følelse får vi hver gang, vi har lavet et nyt smykke. Det er grunden til, at vi laver vores smykker fra bunden og bruger de mange guld- og sølvsmed teknikker, til at skabe smukke og unikke smykker.

Uanset om du har modtaget et smykke i gave eller købt det selv, har smykker en særlig betydning for os. Derfor gør vi os stor umage, med at lave smukke smykker, der kan blive en perle i din samling.

Værksted
ball clasp

Smykkedesign & Inspiration

Vi har altid haft en passion for design. Derfor vil mange sandsynligvis kunne se, at vores smykker er inspireret af de skandinaviske designtraditioner.

Vi arbejder såvel med tegninger, som med CAD/CAM til at illustrere vores ideer. På billedet ser du et konkret CAD/CAM design, som vi har udviklet i Fusion 360.

Ædelmetaller

Hos Youniqa  arbejder vi primært med guld og sølv. Når vi arbejder med guld er det primært med 8, 14 eller 18kt, og vores sølv er sterlingsølv.

Vi laver også tit smykker, hvor kunden medbringer sine egne materialer. Rigtig mange har smykker liggende, som ikke længere kommer i brug, og der er da ikke noget sjovere end at genbruge smykkerne  og få noget nyt.

Vi er underlagt Ædelmetalkontrollen i Danmark og er således godkendt til at stemple holdighed og navn i vores smykker.

Ædelmetaller
Ædelstene

Ædelsten & Perler

Vi elsker ædelsten, og bruger meget tid på at finde de helt rigtige til vores smykker.

Der findes virkelig mange forskellige, men vi vælger primært dem, som har en styrke til at kunne anvendes året rundt.

Diamanten er  naturligvis altid et sikkert valg, men vi elsker også ædelsten som Akvamarin, Citrin, Perler, Moissanit, Morganit, Rubin, Safir, m.fl.

 

Bæredygtighed

Hos Youniqa er vi stærkt engagerede i bæredygtighed. Derfor designer og fremstiller vi alle vores smykker i Danmark. Vi har vores eget værksted, hvor vi kan kontrollere vores arbejdsgange for at sikre, at de udføres mest hensigtsmæssigt.

Vi bruger kun genbrugs guld og sølv fra vores leverandør i Danmark.

Vi er store tilhængere af laboratoriefremstillede ædelsten, da de har den samme skønhed og egenskaber, som en ædelsten fundet ved minedrift og samtidig garanteret konfliktfri. Vi bruger også naturlige ædelstene fra velrenommerede leverandører.

Vores FSC-certificerede emballage er lavet af naturlige materialer og er derfor biologisk nedbrydeligt og bæredygtig.

FSC® er miljømærket for ansvarligt skovbrug. www.fsc.org.

Bæredygtighed
ball clasp

Kunsttryk

Chrestina har arbejdet som billedkunstner siden 2004 og fik sin første online forretning “Oase” i 2016 efter at have haft succes med sin kunst. Som menneske og billedskaber ønsker hun at formidle en verden af skønhed, leg og drømme gennem sin kunst. Hun arbejder med både strålende farver og sort/hvid og har en helt personlig stil.

Processen starter ofte med skitser på papir. Chrestina laver flere skitser, før hun begynder at male. Fra start til færdigt billede kan der gå flere måneder, så hun arbejder ofte på flere billeder samtidig.

Før det færdige maleri får fernis, tager vi billeder i høj opløsning og gennemgår en digital redigeringsproces for at opnå det ønskede udtryk. Til sidst printer vi billedet på en professionel printer med 12 separate blæktanke, som giver utrolig mange detaljer og et bredt farverum. Billederne får en særlig chroma-belægning, der sikrer naturlige farver og dyb sort tæthed, hvilket fremhæver alle de små finesser.

Gennem sit håndværk og moderne teknik skaber Chrestina de smukkeste moderne litografier og kunsttryk, der kan løfte dekorationen i ethvert hjem.